reede, 2. mai 2008

Dieet Tallinki moodi ehk ühe jalaga tehnikasajandis, teisega kiviajas

Kirjutan seda sissekannet tänu meeldivale üllatusele Tallinki "kahetunnistel" laevadel (need Starid ja mis kõik veel, mis on nagu suurema laeva moodi, aga ajavad 83-kilomeetrise laheületuse kahe tunniga korda). Siin on wifi! Äsja kohvi müünud kena brünett ütles, et pidavat kogu tee toimima ka.

Aga! Ma kirjutan seda sissekannet ainult seetõttu, et ma ei ole hommikusööki vitsutamas. Ja seda ei ole ma mitte tänu oma kokkuhoidlikule loomusele (ok, 235 krooni ühe hommikusöögi eest, olgu ta kui rikkalik tahes, on ehk tõesti pisut palju). Hoopis tänu sellele, et ajastul, mil kolmveerand Euroopat on ära harjutatud igasuguste visaelectronide ja makseterminalidega, ei ole Tallinki laevadel endiselt võimalik Electroniga maksta.
Kogenud ülelahe sõelujana oleksid pidanud ju ohtu aimama, aga krt, no ei tulnud pähe, et ka aastal 2008 sellise pisiasja korraldamine Põhjamaade suurimale ja uhkemale üle jõu käib.

Mina, kes ma üldse võimalikult vähe "päris raha" kaasas kannan, istun seega tühja kõhuga (kodus ei jõudnud süüa, sest tütre soov vajas täitmist: "Too palun ploomimahla ja kirsikompotti. ja see objektiiv!"), ees ainult pudel vett ja tops kohvi, mida rahakoti vahelt kokkukraabitud kroonide eest osta sain.

Nii et siin on teile lihtsa ja tõhusa dieedi juhtnöörid:
1. Ärge sööge enne Tallinki laevale minekut midagi.
2. Võtke kaasa ainult Visa Electron, mitte mingil juhul sularaha või krediitkaarte.
3. Reisige üksi või koos alaealisega, kellelt nagunii mingit rahalist abi loota ei ole.
4. Kõige hullemast näljatundest aitab teid üle tasuta wifi.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Staril on jah wifi, kes selle laevaga sõidavad, näevad, kuidas pikkade patsidega poisid hästi kiiresti joosta oskavad, sest mõnel on läpaka aku tühi ja elekrit jagatakse seal laeval ainult mõnest pistikust.

niiet eesliide elektr... on üleüldise defitsiidega sel laeval.

Anonüümne ütles ...

Muud kiitust Tallinkile kah.

Anonüümne ütles ...

... ja Stari wi-fi on nii aeglane, et ainuyksi meiloboxi avamisega saab ilusasti need 2 tundi sõiduaega ära sisustada...

Anonüümne ütles ...

Kuna teema on nii erutav, siis ma kommin veel:
Soomlased on näiteks erilises vaimustuses nendest papptaldrikutest, mida Tallink oma puhvetis presenteerib - nägin ise pealt, kuidas üks põhjanaaber sai põrnainfarkti ja karjus vihaselt, et ega ma piknikul pole. Mind ennast fastsineeris lõunasöögi kõrvale pakutavate praelisandite puhul see, et lisaks keedukartulile serveeriti ainsa alternatiivina ka kartuliputru, kuna kana ega kala juurde ju teadupärast riis ega makaroon ei sobi...

Anonüümne ütles ...

Tiedä häntä... :)

Stari ja Superstari (kuigi tegelikult sobiks laevale ju paremini nimeks Supelstar ;-) ) wifi kiirus kõigub koledalt. Helsingist pühabä Tallinna poole tulles oli mootorite käivitudes wifi täiesti maas, aga suurema osa merelolekust üsna ookoo.